Останні рішення саміту НАТО говорять про те, що альянс готується до реальної війни, – Горбачов

Колишній президент Радянського Союзу висловився з приводу свого бачення стратегічних планів НАТО. Про це повідомляє Інтерфакс. За словами екс-президента СРСР, дії Північноатлантичного альянсу все більше схожі на підготовку до наступальних дій.

“НАТО від” холодної війни “почав підготовку до переростання в гарячу”, – вважає Горбачов. “Вся риторика в Варшаві просто волає про прагнення мало не оголосити війну Росії. Вони тільки кажуть про захист, а фактично ведуть підготовку до наступальних дій “, – пояснив він.

Горбачов вважає, що члени альянсу всім своїм виглядом показують, що нічого не бояться, тим самим викликаючи підозру, а значить, і Росію, і весь світ бажають втягнути в ще більше протистояння.

Колишній президент СРСР підкреслив, що “Росія повинна продовжувати лінію на захист”, щоб “зупинити цей жахливий процес”. “Всі народи, ООН, Рада Безпеки ООН повинні дуже жорстко відреагувати, щоб зупинити те, що відбувається. До цього процесу повинні підключитися і досвідчені політики і військові, які добре розуміють, у що все це може вилитися “, – заявив Горбачов. Також він додав, що рішення, прийняті на саміті альянсу в Варшаві, “відображають кризу політики НАТО”.

Підсумував екс-президент СРСР тим, що, на його думку, члени альянсу провокують ускладнення міжнародної обстановки і бажають “спровокувати Росію на жорсткі заходи”.