У Тернопільській області впав літак, загинула людина

9 грудня поблизу села Золота Слобода Козівського району Тернопільської області впав біплан, за попередніми даними, загинула одна людина. Про це  повідомив відділ комунікації поліції Тернопільщини

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські виявили літак з розбитою кабіною та відірваним мотором, а поблизу тіло людини.

На місці катастрофи від ДСНС залучено для роботи п’ятеро осіб та одна одиниця техніки.

Як повідомила пізніше пресслужба поліції Тернопільської області, одномоторний пасажирський літак “АН-2”, який впав у полі на Тернопільщині, міг зазнати аварії, бо пілот не розрахував нерівності та глибокий рів на місці приземлення.

 Попередньо, пілот намагався посадити літак між двома полями, але не розрахував на нерівності та глибокий рів.  Ймовірно він при зниженні зачепив крилом землю, тому літак почало кидати об землю.

На момент аварії в салоні пасажирів не було, а тіло пілота правоохоронці виявили за десять метрів від розбитого літака.

Наразі оперативники встановлюють як і чому тіло там опинилося: чи вилетіло в результаті удару, чи витягнули люди, намагаючись реанімувати чоловіка.

Пілот – житель Миколаївської області, 1980 року народження.

Даний факт внесли в ЄРДР за ст. 281 ч. 3 ККУ – порушення правил повітряних польотів, якщо вони спричинили загибель людей, або інші тяжкі наслідки.