1300 ветеранів АТО не пройшли лікування, тому що глава реабілітаційного центру вкрав 5,6 млн грн

Київською місцевою прокуратурою №7 направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника реабілітаційного центру, який одночасно є депутатом однієї з селищних рад, за фактом заволодіння 5,6 млн грн, виділених на психологічну реабілітацію ветеранів і воїнів антитерористичної операції.

Про це повідомили в прокуратурі Києва.

Встановлено, що в рамках держпрограми з надання психологічної допомоги учасникам АТО майже 1300 ветеранів та бійців повинні були пройти курс психологічної реабілітації в згаданому реабілітаційному закладі, який розташований на території Одеської області.

«Фактично зазначені послуги учасникам бойових дій надано не було. Разом з тим керівник установи надав в держоргани неправдиві відомості про виконання держпрограми і протиправно заволодів державними коштами на суму понад 5,6 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Крім того, місцевою прокуратурою в рамках кримінального провадження поданий позов про стягнення з керівника центру всієї суми завданих збитків.

Також зазначається, що протягом 2017-2018 років за фактами привласнення і розтрати коштів, виділених на лікування і реабілітацію учасників АТО, оголошено підозри керівникам восьми реабілітаційних центрів в Харківській, Тернопільській, Волинській та Київській областях. Загальна сума збитків, завданих їхніми діями, становить майже 10 млн грн.

1300 ветеранов АТО не прошли лечение, потому что глава реабилитационного центра украл 5,6 млн грн

«1300 ветеранов АТО не прошли лечение, потому что глава реабилитационного центра украл 5,6 млн грн» — Journalist.today