Громадськість отримає широкі повноваження із контролю за діяльністю Держгеокадастру

Громадськість отримає безпрецедентно широкі повноваження із контролю за діяльністю Держгеокадастру», Про це під час засідання Громадської ради при Держгеокадастрі, заявив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко, пише agronews.ua.

Участь у заході взяли також Перша заступниця Голови Держгеокадастру Юлія Мороз, асоційовані члени ради на чолі з Головою Михайлом Грибковим та представники громадськості.

“В частині, що стосується розробки законодавства щодо земельних відносин та можливостей громадського моніторингу, я обіцяю безпрецедентну відкритість для громадськості”, — наголосив голова.

Він додав, що система не може себе повноцінно реформувати із середини, не залучаючи громадськість, адже вона інституційно зацікавлена у збереженні того порядку, що є. Тому нам потрібен зворотній зв’язок, аби ми максимально рухалися на зустріч одне одному.

Під час засідання члени Громадської ради обговорили низку організаційних питань, а також заслухали звіт про врахування пропозицій до проекту постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку побудови Державної геодезичної мережі.