Повінь: прокуратура порушила кримінальні провадження за фактом екоциду і порушень природного законодавства

Через повені на заході України прокуратура порушила кримінальні провадження за фактом екоциду і порушень природного законодавства. Про це 25 червня заявив заступник генерального прокурора Олексій Симоненко в ефірі програми “Право на владу“. Він зазначив, що кримінальні провадження також відкриті через незаконну вирубку лісів за ст. 246 ККУ.

“Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом екоциду, масового знищення рослин, а також численних порушень природоохоронного законодавства, яке призвело до екологічної катастрофи”, – сказав він.

Симоненко додав, що в ході розслідування буде дана оцінка діям посадових осіб і проаналізовані численні кримінальні провадження, які розслідуються за фактами незаконної вирубки лісів на заході України.

Нагадаємо:

  • Президент України Володимир Зеленський пообіцяв нове житло і фінансову допомогу постраждалим від повеней.
  • На підтопленому Калинівському ринку в Чернівцях чоловік спіймав голими руками великого коропа в калюжі води між рядами.
  • Міністерство закордонних справ України попросило у Європейського Союзу і НАТО допомоги в ліквідації наслідків повені на заході країни.