Як президент Зеленський із родиною опинився на елітній дачі Ющенка

Президент Володимир Зеленський повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про зміни у своєму майновому стані – він у липні 2020 року продав будинок у селі Іванковичі в Київській області. Про це повідомляє пресслужба Зеленського

Крім того, повідомляє пресслужба, Зеленський здійснив продаж земельної ділянки, на якій розташований проданий будинок. Тому президент з сім’єю тимчасово проживатиме у державній резиденції “Конча-Заспа”.

Зауважимо, що таке пояснення пресслужба президента написала через певний час після оприлюднення розслідування про те, що Зеленський живе на держдачі.

Нагадаємо:

9 липня стало відомо, що Зеленський користується державною дачею на території резиденції “Конча-Заспа” Державного управління справами біля Києва, а саме – “будинком №29”, відомому як “дача Ющенка”. Про це повідомили “Схеми: корупція в деталях” (проєкт Радіо Свобода та UA:Перший)

У розслідуванні йдеться, що ремонт “будинку №29” розпочався наприкінці 2019 року. Майже 200 тисяч гривень із державного бюджету було витрачено на послуги з “аварійно-відновлювальних робіт з поточного ремонту будинку”, ще 110 тисяч гривень пішло на “ремонт системи пожежної сигналізації” – про це свідчать дані з сайту публічних закупівель “Prozorro”.

У липні Володимир Зеленський дійсно почав користуватися державною дачею, йдеться в розслідуванні.

6 липня знімальна група “Схем” зафіксувала, як кортеж президента ввечері після завершення робочого дня попрямував у бік Конча-Заспи та заїхав на режимну територію державних дач і виїхав звідти лише вранці