У дитячому санаторії «Орлятко» (Ворзель, Київська область) у четвер, 11 серпня, вихователі побили і прив’язали до стільця Катю Наливайко, яка страждає гіперактивністю. Про це повідомив батько дівчинки Андрій Наливайко.
«Діти відпочивають в Ворзелі. Санаторій «Орлятко». Психоневрологічний. У старшої гіперактивність. В 11:08 мені поздвонила молодша дочка: «Папа, приїжджай терміново! Щось з Катею! Був там через півгодини, відшукав Аню. Вона розповіла, що Катя почала вередувати на процедурах і що вона зараз в їдальні», – написав пан Наливайко в своєму Фейсбуці.

За його словами, він пішов з молодшою дочкою до їдальні, двері якої зачинилися прямо перед ним. Подумав, що це Катя і почав її кликати. Однак дівчинка у відповідь плакала. А співробітниця санаторію в цей момент намагалася відвести батька нібито до начмеда для розмови.

«Я сказав, що всі розмови після того, як я побачу дитини. Зайшовши до їдальні, я … я тільки одного намагався – не повбивали всіх присутніх. Дитина прив’язана до стільця, обличчя подряпане, руки в синцях, мокра (її обливали водою). Я відв’язав дитину і повіз її додому», – розповів пан Наливайко

За словами подружок Каті, в понеділок, 8 серпня, чергова сестра пообіцяла її задушити, якщо вона не перестане плакати.

Андрій Наливайко дзвонив начмеду, але його не було на робочому місці. Він залишив повідомлення з проханням передзвонити, але начмед цього не зробив.

В даний час Катю Наливайко обстежили в «Охматдиті» і зафіксували побої. Також співробітники Ірпінського відділення поліції зв’язалися з батьками дівчинки і запросили написати заяву за фактом побиття дитини.