На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

Депутат Києво-Святошинської ради Київської області від “Блоку Петра Порошенка” Олександр Паламарчук під час сесії Гатненської сільської ради схопив 16-річного школяра за шию і за вухо і почав йому погрожувати. Про це повідомляє Громада Київщини.

На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

Відзначається, що депутата обурили повідомлення школяра Сергія Чагарова у фейсбуці, в яких школяр заявляв про те, що той «з подругою, яка має російський паспорт, їздить за кордон у той час, як на сході України гинуть військові».

Під час виступу Олександра Паламарчука з боку депутатів сільської ради було чути заклики з пропозицією відбити голову Сергію Чагарову.

За даними ЗМІ, брат депутата райради Ігор Паламарчук, який є членом виконавчого комітету Гатненської сільської ради та позаштатним юристом селищного голови, вдарив школяра по обличчю.

Потерпілий викликав патруль поліції, але правоохоронці заявили, що не можуть прийняти від нього заяву та пояснення, тому що він неповнолітній.

«Якщо у хлопця є батьки, нехай звертаються до нас із заявою. Тоді ми будемо реагувати. А там залежить від кваліфікації, чи буде це адміністративна відповідальність або кримінальне провадження», – заявив прес-секретар Нацполіції Київської області Микола Жукович.

Як депутат-злидень їздить на Мальдіви і пенсіонерам дарує по гвоздиці

Коли представники місцевої громади Олексій Загорський і Сергій Тугай заступилися за підлітка, депутат Паламарчук продовжив погрожувати Чагарову і заявив, що нібито сплачує податки:

“Ти пишеш про АТО? Знаєш скільки я касок купив, скільки я бронєжилєтів купив? Ти знаєш, скільки вони коштують?..Ти пишеш, що я піарюсь галімим піаром про бабусь різних? Так ти запитай, скількох бабусь я на 9-те мая обхожу”, – каже депутат, що відпочиває на Мальдівах і фото на його Інстаграмі дійсно підтверджують, він приходив до бабусі з гвоздикою.

На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

Пізніше телефоном журналісту Громадського руху ЧЕСНО депутат-злидень розповів, що має свою традицію – вітати на свята виборців.

“Я маю такі традиції. Це перше вересня: у мене всі першокласники отримують подарунки. Це як останній дзвоник. На останньому дзвонику я вже сьомий рік підряд на першому вересні оголошую номінацію на кращого учня – це кращий спортсмен, кращий медаліст, кращий активіст. І від мене він отримує грамоту, подарунки…”, – розповідає Паламарчук.

“Там прописав цей Чагаров, що “для галімого піару він ходе до двох бабусь”… Ні! Я ходжу фактично до всіх. Зраз вже, скажем так, ходити до ветеранів – ветеранів залишилося мало. А я на сьогоднішній день, щоб ви зрозуміли, навіть ходжу до дітей війни, бо вони теж перенесли це нещастя, це горе і я ходжу також до них, вітаю завжди з квітами, з теплими словами і мене кожне 9-те травня вже 7-й рік підряд проходить повністю з 9 ранку десь до 7 вечора – я об’їжджаю всіх бабусь. Я займаюсь цим  цілий день. Навіть бувають такі дні, що не заїжджаю навіть бутерброда з’їсти – я просто не встигаю, бо незручно після 7 приходити до літньої бабусі чи дідуся… Багато хто каже “Да це піар!” Ну, хай буде піар – я буду піаритись і далі. Я буду допомагать цим бабусям – хай кажуть, що це піар… Я буду до школярів приходити не тільки з теплими словами, а з подарунками, щоб у них уже було бажання навчатися… Но я піарюсь не перед виборами, а піарюсь цілий рік”, – розповідає депутат про роботу на окрузі.

З Чагаровим, учнем Гатненської школи, розмова на сесії в депутата була зовсім іншого характеру:

На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

“Свободу слова тобі? Тобі зуби виб’ють, і буде тобі свобода слова! Ти людей не знаєш – про них пишеш. Якщо ти хочеш написать про мою депутатську діяльність – пиши без проблем. На чом я їжджу – пиши без проблем, я ні от кого не скриваю. Де я відпочиваю – без проблем. За моїм ФОПом – ФОП Паламарчук Іван Талимонович (депутат – Олександр Іванович!!! – прим. ЧЕСНО) – кожен рік надходить більше 100 тис. грн по моїй діяльності в налогову. Ти пишеш, що я не маю права ніде відпочивать… Хто ти такий, що можеш задавать мені такі питання? Хто ти такий? Хто? Назови себе!.. Не улибайся, твоя улибка щас упаде. Твоя улибка щас упаде – я тобі на камеру кажу!”.

Олександр Паламарчук має лише 60 тисяч готівки та Lexus ls 460 2007. Ані доходів, ані житла у депутата з БПП немає. Про це свідчить його декларація на сайті НАЗК. 

“Живу я з батьками, але в нас різні входи в будинок і в нас немає з ними спільного побуту. Але то не моя будівля – я в них її не орендую: це мої рідні батьки”, – пояснює депутат у коментарі журналісту Громадського руху ЧЕСНО.

Наголошуємо, що згідно із Законом України “Про запобігання корупції”, депутат зобов’язаний указати в електронній декларації житло, навіть, якщо воно йому не належить, а він там проживає на праві безоплатного користування. Коли депутат балотувався у 2015 році, то на сайті ЦВК зазначено, що він проживав у Гатному.

Депутат обіцяє порадитися з юристом і подати виправлену декларацію:

“Я вас почув, дякую за виправлення, я зв’яжусь зі своїм юристом і якщо ми дійсно неправильно подали цю декларацію, ми так її зараз виправимо, да”.

Паламарчук, який твердить, що заробляє і при цьому не декларує оподаткованого доходу, виявився безхатьком, він не вказав жодної копійки доходів. При цьому він позичив третім особам 31 тис. доларів. Так депутати можуть робити для того, щоб згодом виправдати появу нерухомості чи дорогих речей, оскільки електронні декларації стали точкою відліку для всіх політиків.

На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

У коментарі Громадському руху ЧЕСНО депутат пояснює, що допомагає діяльності ФОПа свого батька і взамін отримує від батька фінансову допомогу:

“У моїй декларації ФОП, який я озвучував і на камеру і приносить прибуток – ФОП зареєстрований на батька. У мене батько директор, а я батьку допомагаю. Я думаю, це законом не заборонено – допомагати батькові в його діяльності. Не заборонено, що батько мені також фінансово допомагає, якщо я допомагаю в його діяльності… Я в нього офіційно не працюю. Батько мені дає кошти, ну як батько! Це законом не заборонено”.

Наголошуємо, що одноразово надані кошти, сума яких перевищує 5 прожиткових мінімумів, депутат повинен декларувати як подарунок від родичів. За меншу суму коштів навряд чи можна поїхати за кордон, тим більше на Мальдіви.

Зауважимо, що депутат-злидень Паламарчук є головою бюджетної комісії Києво-Святошинської райради. Тобто саме цей політик, який у 2016 році не вніс жодної копійки податків до бюджету, голосує за розподіл податків, які заплатили інші громадяни.

На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

За словами депутата, на сьогодні він офіційно ніде не працює. Чому він ФОП свого батька Івана Паламарчука назвав своїм – незрозуміло, як і незрозуміло, чому сам Олександр Паламарчук не відкриє собі свій ФОП.

Ймовірно, таким чином депутат намагається приховати конфлікт інтересів, який у нього може виникати як у голови бюджетної комісії або мінімалізує сплату єдиного соціального внеску, який кожному окремому ФОПу треба платити щоквартально. Сума становить понад 2 тис. грн.

Колишній голова Києво-Святошинської райради Олександр Тигов, який є партійним соратником Паламарчука, вважає, що доцільно відкрити кримінальне провадження у такій ситуації.

На Київщині депутат від БПП підняв руку на школяра

Натомість колега Паламарчука по бюджетній комісії – представник БПП Сергій Заблоцький вигороджує депутата і намагається перевести правопорушення на жарт.

Після конфлікту зі школярем депутата Паламарчука виключили з БПП.

«Після внутрішнього розслідування Президія Ради Київської територіальної організації партії «БПП «Солідарність» ухвалила рішення про виключення О. Паламарчука з лав партії», – повідомляє прес-служба політсили.

У партії підкреслили, що обурені вчинком Паламарчука, який на сесії сільради дозволив собі агресивні дії щодо неповнолітнього активіста.

«БПП вимагає від правоохоронних органів провести об’єктивне розслідування цього інциденту, перебіг якого буде тримати на контролі. Партія готова надати юридичну і організаційну підтримку виборцям у разі ініціювання процедури відкликання депутата О. Паламарчука за народною ініціативою», – наголошується в заяві.