На Банковій знайшли елегантний вихід із ситуації

ОФІЦІЙНО: НАЗК говорить, що АТОшникам і не треба було подавати декларації, а тільки “військовим службовим особам”. Це означає, що ніяких змін до закону взагалі не треба.

На Банковій знайшли елегантний вихід із ситуації – руцями НАЗК дати Президенту підстави ветувати закон, який створив іще одну проблему для гаранта. Або взагалі не підписувати цей витвір правового невігластва, ухвалений кнопкодавами з карткової Коаліції “Роттердам+”. Роз’яснення уповноваженого органу – саме те, що треба.

Аналогічно у Корчак погодилися з засекреченням декларацій СБУшників, і що? Все ок. Ніхто за порушення закону не покараний. Хтось підставив Порошенка з ідеєю внести непотрібні зміни до закону про запобігання корупції. Можливо, технологи президента радили внести зміни щодо солдат як вдалий піар-хід, який би дав головнокомандуючому додаткові репутаційні бонуси і підтримку військових. Але вийшло як завжди і в ложку меду президентського закону смачно додали діжку рускава міра.

До речі, чудові правки до закону президента, через які у нього зараз реальні проблеми, подав Народний Фронт. Соупадєніє?!… Цікаво, який варіант обере Порошенко – вето, вето з пропозиціями (хз, якими), чи просто не підписувати цей маразм. Власне, так ми  дізнаємося, хто був автором ідеї блокування роботи всього антикорупційного сектору в країні.

Світлина від Андрія Журжія.

Паніка щодо е-декларування військовослужбовців відміняється!

Внаслідок невірного трактування норм законодавства усіх без винятку військовослужбовців зобов’язали до 1 квітня подати е-декларації.

Однак НАЗК підтвердило, що норми ЗУ “Про запобігання корупції” поширюються ЛИШЕ на військових посадових осіб, тобто тих військовослужбовців, які займають штатні посади, пов’язані з адміністративно-господарськими чи організаційно-розпорядчими функціями.

До таких функцій відповідно до Постанови Пленуму ВСУ відносяться обов’язки по управлінню або розпорядженню державним, колективним чи приватним майном, якими володіють ЛИШЕ начальники відповідних служб, відділень, тощо, їх заступники.

Таким чином, НАЗК підтвердило, що декларації мають подавати не всі військовослужбовці, а лише посадові особи, а тому паніка з е-декларуванням військовослужбовців відміняється.